U bent hier: Home / Je komst voorbereiden / Goede tips / 10 raadgevingen om slim te reizen
Nieuwsafbeelding - klik om de volledige afbeelding te bekijken

10 raadgevingen om slim te reizen

1. Gebruik de trein

Het treinstation van Louvain-la-Neuve ligt in het centrum van de stad en is driemaal per uur verbonden met alle belangrijke nationale en internationale lijnen. Als u met de trein reist hoeft u niet te betalen voor de vele parkeerplaatsen die zich onder de betonplaat bevinden waarop het stadscentrum gebouwd is.

2. Een stad voor voetgangers

Louvain-la-Neuve is een kleine, dichtbevolkte stad waar alles ontworpen is voor voetgangers en fietsers. De ontdekking vindt dus uitsluitend plaats te voet of met tweewielige voertuigen zonder motor. Fietsrekken zijn her en der verspreid in de hele stad.

3. Vertrouw niet op uw GPS

De structuur van de betonplaat, waaronder de doorgangswegen voor de auto's zich bevinden op het niveau -2, maakt het gebruik van de GPS onmogelijk om u naar behoren te kunnen oriënteren in Louvain-la-Neuve.

4. Een openluchtmuseum

In de stad zijn meer dan 120 kunstwerken met allerlei vormen, afmetingen en kleuren her en der verspreid. Een ontdekking waard! Aarzel niet om tijdens uw bezoek een kijkje te werpen op meer, waar u prachtige foto's kunt maken.

5. Gratis musea één zondag per maand

De musea van Louvain-la-Neuve zijn elke 1ste zondag van de maand gratis toegankelijk. Ze zijn daarentegen gesloten op maandag.

6. Shopping naar hartelust

Naast restaurants en cafés kunt u in zowat 350 winkelzaken naar hartelust winkelen. Let op, behoudens het winkelcentrum dat om 20.00 uur de deuren sluit, gaan de andere winkels dicht tussen 18.00 en 18.30 uur. Op zondag en   feestdagen zijn alle winkels gesloten.

7. Vermijdt de menigte op het middaguur

Tijdens het academiejaar is het verstandig zijn belegd broodje voor 12.00 uur of na 13.30 uur te kopen ten einde aan de toeloop te ontsnappen, alsook zijn tafel van tevoren in de restaurants te reserveren, zodat je zeker een vrije plek vindt.

8. Een rustige zomer

Tijdens de zomermaanden en vakantieperiodes is het wat minder druk in de stad, maar niet noodzakelijk minder rustig ! Onze agenda biedt activiteiten voor ieders smaak.

9. Gooi niets weg in de riolering

De stad heeft een tweevoudig afwateringsnetwerk. Het regenwater vloeit via de riolering rechtstreeks naar het meer. Elke afval dat je in de riolering gooit komt aldus in het meer terecht ... Openbare vuilnisbakken staan ter uwer beschikking op straat.

10. Verbruik lokaal en billijk

Ottignies-Louvain-la-Neuve is een groene stad en haar bewoners zijn felle pleitbezorgers van korte omloop en lokale producten. Winkels en restaurants bieden lokale producten aan voor uw genot en verzorging! De bewoners hebben een lokale munt gecreëerd die "talent" heet, ten einde de lokale handel te ondersteunen.

Document acties