U bent hier: Home / Je komst voorbereiden / Verblijfsformules / Een dag met het gezin
Nieuwsafbeelding - klik om de volledige afbeelding te bekijken

Een dag met het gezin

Louvain-la-Neuve is een ideale stad om te wandelen met de kinderen, die immers vrij door de straten en op de pleinen kunnen lopen zonder dat ze voortdurend moeten uitkijken voor auto’s.

10u-12u  Bezoek aan het Museum L “gezinsspecial”.
Het Museum L stelt een kleine zoektocht voor tijdens dewelke de kinderen het museum op een leuke manier kunnen ontdekken. Tekeningen, raadseltjes en observatievragen maken van het bezoek aan het museum een echt moment van amusement. Ga zeker niet weg voor je bent binnengegaan in de labo’s, waar je in nauw contact komt met de kunst !

12u00  Picknick of lunch in het centrum van de stad.
Enkele tafeltjes in de schaduw staan op je te wachten in het Parc de la Source voor een picknick in alle rust, naast het Hergé-museum. Geef je de voorkeur aan een kant-en-klare formule, dan vind je zeker wat je zoekt in de vele snackbars en restaurants in de Grand’Rue…

13u30-16u00  Meer van Louvain-la-Neuve en Bois des Rêves.
Maak een wandeling te voet of neem je fiets, step of rollers en loop of rijd rond het meer. Je zult er vele vogelsoorten zien en kunt genieten van de grote grasvlaktes om even uit te rusten of om te spelen !

Vanaf het meer volstaan 30 minuten om te voet naar het Bois des Rêves te stappen waar de kinderen een grote speeltuin vinden. De speeltuin is gratis toegankelijk en er is ook een ruime parking. Midden in het park ligt het Musée de l’Eau et de la Fontaine: kinderen kunnen er een duik nemen in de wereld van het water en het gebruik van het water in onze dagelijkse leefwereld, in het kader van ludieke workshops op woensdagmiddag en tijdens het weekend.

16u30  Korte pauze voor een tussendoortje.
Staat de ijskar van Carette niet in de buurt, ga dan naar het centrum van Ottignies om er te profiteren van de binnenruimte en het terras. Pannenkoeken, ijsjes en milkshakes volstaan om de inwendige mens van de grootste smulpapen te versterken… Een favoriet adres… laat ons zeker weten wat je ervan vond !

Document acties