U bent hier: Home / Je komst voorbereiden / Toegang en parking / Aankomen en zich verplaatsen
Nieuwsafbeelding - klik om de volledige afbeelding te bekijken

Aankomen en zich verplaatsen

Te voet, met de fiets of de step…

Wat is het fijn een voetganger te zijn in Louvain-la-Neuve!
Te voet gaan is het beste middel om zich door de stad te verplaatsen, daar de afstanden nooit groter zijn dan 1 km of 15 minuten te voet. Bovendien kun je in alle veiligheid circuleren in een stadscentrum dat volledig autovrij is.

Er is ook een uitgelezen plaats voor de fiets met de aanleg van fietspaden en de toegang tot de voetgangerszone. Opgelet echter, de voetganger blijft koning en heeft dus voorrang.

De kaart van de fietspaden in Ottignies – Louvain-la-Neuve is gratis te verkrijgen bij de dienst Leefmilieu van de stad en bij de toeristische dienst Inforville.

Met het openbaar vervoer komen

Met de trein

Dankzij de ligging van het station midden in de stad is de trein het beste vervoermiddel om naar Louvain-la-Neuve te komen !

Je komt er met de lijn Brussel – Namen – Luxemburg tot aan de eindhalte Louvain-la-Neuve, rechtstreeks of door over te stappen in Ottignies.

Met de bus

Een twintigtal buslijnen bedient Louvain-la-Neuve en Ottignies, van en naar heel Waals-Brabant en Brussel. De belangrijkste stopplaats in Louvain-la-Neuve is het autobusstation van de TEC beneden aan de place Rabelais en de parking Leclerq.

Met de autocar

Kom je in groep met een autocar, dan kan de chauffeur jullie laten uitstappen op de twee daartoe voorziene plaatsen. De eerste ligt langs de Boulevard André Oleffe onderaan de Aula Magna. Via een loopbrug loop je te voet tot aan de Grand-Place. De tweede uitstapplaats ligt langs de Boulevard du Nord, vlakbij het Hergé-museum. Daarna kunnen de autocars gratis parkeren langs de Boulevard de Lauzelle en de Boulevard Baudouin Ier.

Met een taxi

De enige vaste taxistandplaats ligt bij het station van Ottignies.
Vertrek je in Louvain-la-Neuve, dan moet je een taxi bestellen ! Er zijn meerdere taxibedrijven actief in Louvain-la-Neuve.

De lijst met taxi’s in Ottignies – Louvain-la-Neuve downloaden

Met de auto komen

De autosnelweg E411 Brussel – Namen, afrit 8a Louvain-la-Neuve, brengt je tot bij het centrum van de stad.

Hoewel Louvain-la-Neuve vrij vlot bereikbaar is, valt het af te raden om in het centrum van de stad met de auto te rijden; de wegen worden immers naar de rand van de stad gedrongen.

Opgelet: de voetgangerszone in het stadscentrum is enkel bereikbaar met de auto van 6u tot 10u ‘s ochtends. Het autoverkeer speelt zich af op het onderste niveau van het centrum; wantrouw daarom je gps die hier niet altijd zijn weg vindt !

Document acties