U bent hier: Home / Ontdek / Redenen voor een bezoek / Een stad voor voetgangers

Een stad voor voetgangers

In Louvain-la-Neuve is de voetganger koning! Je vindt er geen auto’s in het centrum van de stad en evenmin in vele straten van de verschillende wijken. Zo creëer je een gevoel van welzijn en veiligheid. Het is een ideale stad om er te wandelen met de kinderen, daar ze vrij kunnen rondlopen, of om rond te slenteren met het hoofd in de wolken …

Het bijzondere ontwerp van de studentenstad volgt het reliëf van het terrein en zijn hoogteverschillen: het centrum van de stad is één grote voetgangerszone en is beneden in het dal gebouwd, op een betonnen vloerplaat met een oppervlakte van 14,5 hectare en een dikte van 39 cm, boven op twee parkingverdiepingen. De Franse uitdrukking “descendre en ville” (letterlijk: afdalen naar de stad) is hier helemaal op zijn plaats: zodra je het stadscentrum verlaat, loop je naar de hoger gelegen wijken langs de hellingen van het dal. Vanaf de Grand-Place bereik je vlot de wijken Hocaille aan de ene of Bruyères aan de andere kant, aan weerskanten van het meer. Vanaf de place de l’Université bereik je de wijken Biéreau en Lauzelle. En dat allemaal in slechts een tiental minuten!

Je vindt er alle functies van een stad: een station, winkels, administratieve diensten, culturele activiteiten, verwerven met de universitaire bedrijvigheid en de appartementen. De stad telt heel wat discrete plekken die uitnodigen tot ontdekken, originele winkeltjes en toffe restaurants. Bezorg ons zeker je favoriete adressen!

Document acties