U bent hier: Home / Verkennen / Je zintuigen wekken / Proeven...

De streekproducten

de streekproducten

Opgelet, dit is een rubriek voor smulpapen! Je bent gewaarschuwd …

Een bezoek aan een stad is niet volledig als je je smaakpapillen niet aan het werk zet … Ga op ontdekking bij onze lokale producenten en landbouwers en proef hun specialiteiten die werkelijk eigen zijn aan de streek.

Er is niets logischer dan een degustatie te beginnen met een aperitief. De microbrouwerij Le Brasse-Temps stelt je een mooie kaart van ter plaatse gebrouwen bieren voor, gaande van het beroemde Cuvée des Trolls tot het Temps des Cerises; daarnaast heb je ook Blanche-Neuve en Ambrasse-Temps. Kun je niet kiezen? Bestel dan een “rafale”: zo kun je de 4 bieren proeven in kleine degustatieglazen.

Zoek je iets exclusiefs op het vlak van bier, koop dan het Wark, het enige blonde bier van de microbrouwerij Tête Chargée in Limelette. tetechargee.be

Voor zoetekauwen zijn er twee adressen waar ze absoluut moeten langsgaan, voornamelijk bij mooi weer maar niet enkel dan! Proef de vele soorten ijs bij Carette; leent het weer zich niet tot het verorberen van een ijsje, ga er dan een heerlijke milkshake proeven, en neem er een pannenkoek bij om je wat op te warmen.

Voor een gezonder tussendoortje kies je voor de aardbeien van Pinchart, die worden geplukt van mei tot september en de reputatie genieten de beste van de streek te zijn. Buiten de plukperiode worden de aardbeien verwerkt tot heerlijke confituren, siropen en likeuren. Naast aardbeien vind je bij de Délices de Pinchart ook frambozen, asperges, grondgeteeld witloof en andere streekgebonden producten die worden verkocht in de kleine winkel die grenst aan de velden.

Waar zijn deze lokale producten te vinden?

De adressen van al deze producenten staan in onze telefoongids.

Je vindt ze ook in de winkels met lokale producten die zich de laatste tijd hebben ontwikkeld op ons grondgebied. Meer bepaald de productie van onze landbouwers is er te koop: lekkere verse en seizoensgebonden producten bij Färm, Alimenterre evenals producten van de biologische landbouw bij BioStory en Mondo Bio en ook bij GraspHopper, de winkel met biologische producten die een beleid van nultolerantie voert op het vlak van afval.

Document acties