U bent hier: Home / Verkennen / Musea / Hergé Museum
Nieuwsafbeelding - klik om de volledige afbeelding te bekijken

Hergé Museum

De droom van Fanny Rodwell

Aan de rand van het Parc de la Source strandt een uitgerekt prisma met grote ramen en een kleurrijke binnenwereld als een schip aan de poorten van Louvain-la-Neuve.


Dit aan Hergé gewijd museum werd gedroomd en ontworpen door de architect Christian de Portzamparc. In een architecturaal kader dat lef koppelt aan esthetiek stelt het Hergé-museum een verbazend rijk grafisch erfgoed voor, een prachtig kleurenpalet in dienst van een mythisch oeuvre, dat van de zogenaamde “meester van de klare lijn”.

Permanente of thematische tentoonstellingen, verspreid over 9 zalen met een verschillende scenografie, wachten je op en nodigen je uit om het spoor van Kuifje en de andere personages van Hergé te volgen door de tekeningen, originele prenten, gouaches, filmfragmenten, voorwerpen, maquettes en foto’s.

De wereld van Hergé, Kuifjes geestelijke vader, is in de eerste plaats een visuele wereld; de ervaring die het Hergé-museum voorstelt, zet echter ook je oren aan het werk! Of je nu kiest voor een audiogids of je laat meevoeren door een gids van vlees en bloed, laat je in vervoering brengen door de woorden in een boeiende wereld van een van de grootste auteurs van de zevende kunst.

Hergé Museum
Rue du Labrador 26
1348 Louvain-la-Neuve
010/48 84 21
aW5mb0BtdXNlZWhlcmdlLmNvbQ==">aW5mb0BtdXNlZWhlcmdlLmNvbQ==
www.museeherge.com

Tarieven: € 9,50 / persoon – gratis voor kinderen jonger dan 7 jaar
Speciale tarieven voor groepen.
Gratis toegang elke eerste zondag van de maand.

Openingsuren: dagelijks open van dinsdag tot vrijdag van 10u30 tot 17u30, op zaterdag en zondag van 10u tot 18u. Gesloten op maandagen en op 1 januari en 25 december.

Aanbevolen bezoekduur: 2u00
 
Document acties