U bent hier: Home / Verkennen / Musea / Musée L
Nieuwsafbeelding - klik om de volledige afbeelding te bekijken

Museum L

error while rendering document-generation-link

Uitvinden. Dialogeren. Een kunst op zich !

Het Museum L ligt voortaan op het place des Sciences, in het hart van de voormalige bibliotheek van wetenschappen en technologieën.

Dit nieuwe universiteitsmuseum, dat in het najaar van 2017 is ondergebracht in een volledig gerenoveerd gebouw, is het allereerste universitair museum van België van dergelijke grote omvang, met een oppervlakte van meer dan 4 100 m2 die voor het publiek toegankelijk is. Zijn kenmerken? De verschillende dialogen tussen de werken, de unieke wetenschappelijke collecties van de UCLouvain en drie laboratoria waar het publiek de werken zelf in handen kan nemen. De bezoeker vindt er niet alleen kunstwerken, maar ook de wetenschappelijke collecties van de UCLouvain van.

Het laboratorium voor studie van de kunstwerken heeft voornamelijk tot doel de collectie paneelschilderwerken van het museum te bestuderen om de kennis ervan te verbeteren; soms houdt dit onderzoek verband met projecten van preventieve conservering. Op middellange termijn is het de bedoeling dit instrument te koppelen aan een beleid van uitwisseling van kennis tussen Waalse musea en musea buiten Wallonië.

Ongetwijfeld een must!

Museum L
Place des Sciences 3
1348 Louvain-la-Neuve
Tel.: +32 (0)10 47 48 41
www.museel.be
 
Tarief : € 6/persoon + € 2 met mediagids
Speciale prijzen voor groepen, studenten,...
Gratis toegang elke eerste zondag van de maand.
 
Openingsuren : dagelijks open van dinsdag tot vrijdag van 9u30 tot 17u, op weekend en feestdagen van 11u tot 17u. Gesloten op maandagen, op 21 juli, 15 augustus en vanaf 24 december tot 1 januari.
 
Document acties