U bent hier: Home / Verkennen / Wandelingen / Te voet

Te voet

Naar het midden van het bos van Lauzelle

Het bos van Lauzelle heeft drie uitgestippelde wandelingen die werden gerealiseerd door de UCL; langs het parcours staan didactische borden en enkele spellen. Het circuit Fauna en Flora (2,9 km) gaat wat dieper in op bepaalde aspecten van de dieren- en plantenwereld in het bos. Het circuit Woud (3,7 km) gaat over de ontwikkeling van het woud in de huidige ecologische context en over de rol van het woud in ons leven. Het circuit Vochtige bodem (1 km) laat je kennismaken met de fauna, de flora en het ecosysteem van deze bijzondere wereld.

Een plan met de trajecten van de wandelingen en enige toelichting is gratis te verkrijgen bij de toeristische dienst Inforville.

Rondleidingen voor groepen kunnen worden aangevraagd bij de boswachter of een gespecialiseerd gids. (=> zie rondleidingen)

Het plan met uitleg is gratis te verkrijgen bij de toeristische dienst Inforville.
Je kunt ook het plan van de wandelingen in het bos van Lauzelle downloaden.


 

Het domein van het Bois des Rêves

Het provinciaal domein Bois des Rêves is een van de grootste toeristische trekpleisters van Waals-Brabant.

In dit grote bos met 17 km wandelpaden, een bewegwijzerd circuit voor wandelaars en joggers tussen het Bois des Rêves en het bos van Lauzelle, een lusvormig circuit voor mountainbikes, een visvijver en een fitnesspiste is er voor elke wandelaar genoeg te doen.

De infrastructuur van het domein bestaat uit een grote parking, een speelweide voor kinderen van 2 tot 13 jaar, twee buitenzwembaden, een picknickzone, een paviljoen met sanitair, een waterzuiveringsstation, een didactische zone en een ruiterpad langs het beschermd gebied.

Een spelletjesboek, te koop bij de toeristische dienst en bestemd voor kinderen en hun ouders, “Sur la Piste de Robin” (Op het spoor van Robin), biedt een beter inzicht in de natuur en het woud en neemt de wandelaars mee langs een bewegwijzerd en didactisch parcours.

Promotiefolders en didactische fiches over het domein zijn eveneens ter plaatse verkrijgbaar. Ter plaatse nemen animatoren je mee om de didactische zone en het reservaat te ontdekken.

Het plan van het domein is op eenvoudig verzoek gratis te verkrijgen bij de toeristische dienst Inforville. Aarzel niet om contact met ons op te nemen !

“De kunstwerken in de stad”

Een mooie ingeslapen vrouw, een lifter, een kind, een hand, een naakt lichaam, een kruis, een portiek, een fietswiel, een nis, een stenen tuin, primitieve vormen, muurschilderingen …
Deze soms eigenaardige voorstellingen liggen zowat overal over de stad verspreid en trekken de blik van de voorbijgangers.

Vier wandelingen met publieke kunst op het grondgebied van Ottignies-Louvain-la-Neuve nemen je mee van het centrum van de stad – langs soms nogal bucolische omwegen – tot in de wetenschapsparken. Een honderdtal kunstwerken valt te ontdekken, of je nu te voet bent, met de fiets of met de auto, alleen of samen met vrienden!

Een genot voor het oog waaraan je een vervolg kunt breien met de beknopte gids “Kunst in de stad”, te koop voor € 3,5 bij de toeristische dienst Inforville, in drie talen.

De vogels rond het meer

Vele trekvogels houden op hun tocht halt bij het meer van Louvain-la-Neuve; andere vogelsoorten komen er vaker voor, zoals het waterhoen, de branta of zwarte gans, de Egyptische gans, de reiger en de fuut. Men heeft er zelfs al een witte pelikaan gezien!

Het pad “Rêverie du promeneur solitaire” (de droom van de eenzame wandelaar), dat verwijst naar een doek van René Magritte, voert de wandelaar helemaal rond het meer.

Het platteland rond Ottignies

De stad heeft een map uitgegeven met de kaarten van de wandelingen (te voet) in Ottignies-Louvain-la-Neuve. 10 wandelingen nemen je mee door de hele gemeente, meer bepaald in Rofessart, Petit-Ry, Buston, Pinchart, Céroux, een naar de gehuchten Ferrières et Fontenelle, naar Mousty, het Bois des Rêves, het Bos van Lauzelle, het centrum van Ottignies en Louvain-la-Neuve.

Een nieuwe wandeling wordt je aangeboden in het Bois de l‘Escavée.

“Une ville à la campagne. Promenades...” (in het Frans), te koop voor € 2,50 bij de toeristische dienst Inforville.

Document acties