U bent hier: Home / Verkennen / Bezoeken / Individuele bezoeken met de QR-codes
Nieuwsafbeelding - klik om de volledige afbeelding te bekijken

Individuele bezoeken met de QR-codes

Breng je smartphone of tablet mee en ontdek onze bezienswaardigheden op eigen tempo...

34 QR-codes werden aangebracht op de interessante plekken in de stad (27 in Louvain-la-Neuve en 7 in Ottignies). Elke nieuwe gescande code brengt de bezoeker naar een webinterface met informatie, afbeeldingen, video’s en/of audiobestanden over de bezochte plaats, zijn geschiedenis, zijn architectuur …

De toeristische dienst Inforville verhuurt twee tablets waarmee bezoekers zonder eigen smartphone of tablet aan het bezoek kunnen deelnemen. Dit systeem vervangt dus de traditionele audiogidsen.

Vergeet niet, voor een optimaal gebruik van de functie “parcours”, om je positie te delen zodat je kunt worden gegeolokaliseerd.

Wat is een QR-code ?

De QR-code (“Quick Response” in het Engels) is het zwarte vierkantje tegen een witte achtergrond dat steeds vaker opduikt in onze omgeving, meer bepaald op reclameaffiches. De code verwijst naar een internetpagina, de affichering van een toegankelijkheidsplan, een verklarende tekst of multimediale inhoud …

Voordeel van de QR-code ?

Het gemak en de snelheid van gebruik. De code wordt eenvoudigweg gescand met behulp van een leesapp, “QR code reader”, die men meestal gratis kan downloaden op zijn smartphone of zijn tablet via de appstoreTM of de playstoreTM van het toestel.

Hoe werkt het ?

Er bestaan tientallen leesapps. Kies een gratis app en open ze. Scan vervolgens de QR-code met het fototoestel van je smartphone of tablet. De code wordt automatisch gevonden.
Zo kom je terecht op de pagina van de bezochte plaats!

This feature requires cookies acceptation.
Review your cookies preferences.

 

Nu is het jouw beurt!

Scan mij om de QR-codes in de stad te lokaliseren! (of klik erop)
Document acties